Klantcases

Leadgeneratie zakelijke markt:
Een gerenommeerde automotive importeur wilde extra traffic / verkoop genereren voor haar dealers. BSG Contact heeft het gehele klantcontact gefaciliteerd. Dit betekent onder andere het beschikbaar stellen van een 0800nummer, een online agenda module waarin voor iedere dealer specifiek een afspraak gemaakt/gemuteerd kan worden door zowel het callcenter als de dealer, het opvangen van inkomende gesprekken en het nabellen van de non-response op de Direct Mailing. Onze betrokkenheid heeft geresulteerd in een stijging van meer dan 80% van het aantal bezoeken en verkopen bij de diverse dealers .

Klantwerving consumentenmarkt
Met een internationaal bedrijf actief op de financiële markt heeft BSG Contact reeds 9 jaar een zeer nauwe samenwerking. BSG Contact wordt jaarlijks door een internationaal team geaudit op een groot aantal kwaliteitspunten en heeft haar ICT structuur en data processen volledig kunnen afstemmen op de zeer strikte klantwensen. Behalve dat het genereren van sales voor de klant essentieel is om de jaarlijkse doelstellingen te realiseren, is kwaliteit van essentieel belang om het zorgvuldig opgebouwde imago geen schade toe te brengen. BSG Contact heeft in samenwerking met deze klant een uitgebreid kwaliteitsplan opgesteld waarin alle facetten beschreven staan die van belang zijn om aan de gewenste kwaliteitsnorm te voldoen. Deze normen worden periodiek gemeten en worden naast de verkoopresultaten tevens meegenomen in het vergoedingsmodel. Het resultaat hiervan is een gemeten 25% hogere klanttevredenheid bij de eindklant door verbetering van de dialoog en klantervaring.

Leadgeneratie en bestandsverrijking
Voor een Internet Service Provider is BSG Contact in staat geweest om de telefonische leadconversie aanzienlijk te verbeteren. Onderzoek leerde ons dat het type aanbieding van onze opdrachtgever meer kans van slagen had in een thuisomgeving. BSData is er vervolgens in geslaagd om op basis van de mobiele nummers van de leads de vaste nummers te achterhalen en deze te verrijken. Enerzijds heeft dit geleid tot een besparing van meer dan 40% op de telefoniekosten en anderzijds heeft dit geleid tot een conversie verbetering van meer dan 90% in de business case.. Het gevolg hiervan is dat de business case rendabel gemaakt is en het telemarketing kanaal grootschaliger ingezet kon worden voor pro actieve benadering.

Kwaliteitscirkel

Telefacing
BSG Contact gelooft in een cross channel benadering en streeft ernaar ook hierin een leidende rol te spelen. Een innovatieve benadering waar we veel van verwachten is Telefacing. Telefacing is een nieuw verkoopkanaal dat het midden houdt tussen een face-to-face gesprek en een telefoongesprek. Het is een methode om op een persoonlijke manier nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te informeren over nieuwe producten en diensten. Bij telefacing kunt u een klant realtime laten meekijken naar een (product-) presentatie of samen met de klant documenten doornemen. Telefacing is daarom buitengewoon geschikt voor bedrijven die klanten bedienen die op een efficiënte manier advies willen krijgen en meestal snel kunnen beslissen over het verlenen van een opdracht. Hierdoor zullen de acquisitiekosten in de meeste gevallen dalen. Telefacing is een eigentijdse methode die prima te verenigen is met HNW (Het Nieuwe Werken) en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Indien uw klanten steeds veeleisender worden of als uw acquisitiekosten zijn door de jaren heen gestegen omdat het steeds moeilijker wordt om een bezoekafspraak met ze te maken, dan nodig ik u uit voor een kennismaking met Telefacing op een van onze vestigingen. BSG Contact is bewezen succesvol in Telefacing waarbij we u graag meer vertellen over de business case en de technische aspecten.

Powercoaching
BSG Contact streeft ernaar vooruitstrevend te zijn in het gebruik van praktisch aanwendbare nieuwe verkoopmethodes, zo werken wij ook met Powercoaching. Powercoaching is een methodiek waarbij de medewerkers op basis van psychologische inzichten gecoacht worden om effectiever te verkopen. Veel organisaties hanteren in veel gevallen al langere tijd hetzelfde verkoopscript of USP benadering. In veel gevallen is deze manier van verkopen geredeneerd vanuit het eigen perspectief. Hierdoor wordt in de ogen van de klant/prospect onvoldoende relevante informatie verschaft en dit is nu juist zo belangrijk in de korte tijd die je als telefonisch verkoper hebt. BSG Contact heeft middels Powercoaching bewezen het verkoopresultaat met ruim 20% te kunnen verbeteren op het gebied van retentie werkzaamheden van een telecom aanbieder. Door meer vanuit klant perspectief te beredeneren en tevens de concurrentie (onafhankelijk) in kaart te brengen zijn wij in staat om efficiënter de dialoog met uw klanten aan te gaan.

WFT
BSG Contact, specialist op het gebied van commercieel klantcontact, heeft sinds 1964 zeer uiteenlopende commerciële ervaring opgebouwd en heeft in 2013 ook haar WFT vergunning verkregen. De uitgebreide ervaring in diverse business cases passen wij graag binnen het segment van financiële dienstverlening toe. De WFT vergunning stelt BSG Contact in staat te adviseren en te bemiddelen voor Banken en Verzekeraars, intermediairs en Creditcard maatschappijen.

Volledige focus op commercieel klantcontact met de inzet van de laatste innovaties maakt dat wij een unieke en onderscheidende partij zijn voor financiële partijen. Bij BSG Contact staat de Customer Lifecycle Management (CLM) gedachte voorop. Samen met onze opdrachtgever ontwikkelen we een CLM programma waarin we beschrijven welke commerciële doelstellingen we voor ogen hebben. Die doelstellingen vertalen we naar het vinden, verleiden, verdiepen en vasthouden van klanten. Vanuit die gezamenlijke doelstellingen ontwikkelen we samen met onze opdrachtgevers (co-creatie) commerciële campagnes die eerst klein worden getest en bij succes onderdeel worden van het doorlopende programma waarin we de schaal kunnen vergroten om het rendement te maximaliseren.


Benieuwd wat wij voor u kunnen betekekenen?
Neem dan contact op met ons actief en deskundig salesteam op 036-7517000.